Tarja Perälä

Ensimmäiset kisat oli Jyväskylässä vuonna 2009. Tein maksimituloksen 85kg ja toistoissa suomenennätyksen 20 toistoa 60 kilolla.

En osunut stoppariin kun yliojensin kädet aivan suoriksi ja hylättiin  10 toistoa kun en osunut stoppariin kun oli aivan liian korkealla, että jouduin yliojentamaan itteni, että osuin stoppariin.

Silloin tutustuin Nina Ruuhivirtaan ja hän neuvoi minua kisan jälkeen miten siihen penkkiin kannattaa mennä ja hakea sitä asentoa. Sitten aluksi ilmottauduin jollekkin miehelle aluksi, että olisin tulossa nostamaan.

Siitäkin tais joku sanoa, että minne mennään ilmoittautumaan.  Kivat oli ensimmäiset kisat ja tutustuin uusiin ihmisiin.

Hyvin otettiin vastaan. Eniten sapetti itteeni kun en osunut siihen stoppariin, kun tulos olisi ollut paljon parempi.

Tarja Perälä uusi SM-kultansa

 

Haapamäen Urheilijoiden Tarja Perälä lukeutuu maamme ehdottomaan voimanaisten eliittiin. Perälä nappasi Muuramessa pidetyissä voimapunnerruksen SM-kisoissa lauantaina toisen perättäisen SM-kultansa toistokisassa sarjassa +80-kiloa. Vahvan haapamäkisen tulos oli 27 toistoa 60 kilolla.

– Viikolla kotona meni vielä se maaginen 30 toistoa rikki, mutta kilpailujännitys vei rytmityksen ja jäin 27:ään, Perälä totesi.

Kaksi viikkoa aiemmin Tampereella käydyissä kisoissa Perälä voitti toistokisan 28 punnerruksella ja tuli toiseksi maksimikisan 87,5 kilon tuloksella.

– Seuraavat kisat ovat marraskuun lopulla maksimikisan SM-kilpailut Ylöjärvellä. Sinne olisi tarkoitus osallistua.

Voimapunnerruksessa, eli entisessä sotilaspenkissä, kilpaillaan kahdessa eri lajissa maksimipunnerruksessa ja toistokisassa penkkipunnerruksen tapaan, mutta jalat ilmassa. Maksimipunnerruksessa punnerretaan yhden kerran mahdollisimman suuri kilomäärä rinnalta ylös, toistokisassa kilpaillaan toistojen lukumäärässä.

 

t. Eija Ruoho, uutistuottaja, Suur-Keuruu

Markku Piilemä